Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse og dag til dag levering Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid fri fragt og dag til dag levering Altid fri fragt og dag til dag levering

HVAD ER DAMASKUSSTÅL?

Damaskusstål er betegnelsen for en unik smedemetode, hvor man smeder en masse lag af stål sammen. Denne form for fremstilling og bearbejdelse giver stål, der skiftevis består af ultratynde lag af henholdsvis utroligt hårdt og utroligt sejt stål. Tilsammen giver det en stålvariant, der er utrolig hård, slidstærk og elastisk på samme tid. 

Hårdheden på stålet måler man typisk på Rockwell-skalaen, hvor man angiver en karakter alt efter, hvor hårdt stålet er. Stålet på almindeligt stål har typisk en hårdhed på mellem 50-55 HRC, hvor damaskusstål har en hårdhed på omkring 60-63 HRC. 

Metoden bliver typisk brugt ved knivblade, hvor det ofte er vigtigt med et knivblad, der er ekstra skarp. Knivblade i damaskus er også hårdere end almindelig knivblade.

Hvordan laver man damaskusstål?

Damaskusstål fremstiller man ved en speciel smedemetode, hvor man gentagne gange folder stålet og svejser det sammen igen, således man får de her mange lag af stål. Vores japanske køkkenknive i damaskusstål har 67 lag stål

Det er et håndværk i sig selv at fremstille disse utroligt smukke knive. Nogle af lagene består af stål med et højt niveau af kulstof, hvoraf andre lag består af stål med et lavere kulstofindhold. Når disse to typer af stål smedes sammen dannes et hamret/banket udseende på selve bladet. 

Damaskus knivblade er derfor ofte kendetegnet ved de typisk meget smukke mønstre, der bliver dannet på overfladen af knivbladet. 

Hvad betyder det, at du har knive i damaskusstål?

Vælger du at købe et knivsæt i damaskusstål, så vil du få et sæt af køkkenknive til dit køkken, der har en helt utrolig hårdhed og skarphed. Knivene holder i længere tid end almindelige knive, og du vil mærke, hvordan de helt ubesværet skærer sig igennem forskellige typer af madvarer.

Hvis du gerne vil have knive, der holder i lang tid og med et knivstål, der kan holde til det meste, så er det en god ide at vælge damaskusknive, når du skal vælge nye køkkenknive til dit køkken. 


Relaterede produkter

-10%

Japansk Knivsæt - The Basic Set - Black Series

1.528,00,-
1.698,00,-
DU SPARER 170,-
shipping
ALTID FRI FRAGT
Lige meget hvad du køber
shipping
RETURRET
100 dages returret på alle ordre
Telefonsupport
09-15 alle hverdage
shipping
DAG TIL DAG LEVERING
Hvis du bestiller inden kl. 16 på hverdage
© COPYRIGHT 2021 QKNIVES.DK
Dankort Visa Visa Electron Mastercard Mobilepay
Facebook Instagram Pinterest

PSST! VIL DU HAVE 10% RABAT?


Vi giver 10% rabat på din næste ordre, og så er der også gratis fragt!

WAIT10