Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse og dag til dag levering Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid fri fragt og dag til dag levering Altid fri fragt og dag til dag levering

Knivguide: De forskellige knivtyper og deres spidskompetencer

 

Hos Qknives sælger vi 7 forskellige typer af knive, som hver især har sin helt egen unikke funktion i køkkenet.

Formålet med dette blogindlæg er at give dig den bedst mulige viden inden du træffer valget omkring, hvilke knivtyper du skal bruge i dit køkken. Skærer du fx mange grøntsager, så skal du gå efter en bestemt knivtype, som ikke er den samme, som anvendes til udskæring af kød.

Hvilke typer af knive findes der?

Vi har lavet en oversigt over de forskellige typer af køkkenknive, der findes herunder, samt hvilke funktioner de forskellige har.

Den vigtigste kniv i et køkken: den japanske kokkekniv

De klassiske japanske kokkeknive er en knivtype, som man bare ikke kan komme udenom i køkkenet.

Kokkekniven er den mest alsidige kniv, du kommer til at eje i dit køkken. Den kan nemlig bruges i noget nær alle situationer, som du kan komme ud for i køkkenet. Med sit lange blad og en klinge, der bøjer en smule, så kan kokkekniven nemlig bruges til både hakke- og skæreopgaver.

Du kan anvende din kokkekniv til kød, fisk, fjerkræ og grøntsager. Denne meget alsidige knivtype er et must-have i køkkenet.

Den gode grøntsagskniv: den japanske nakirikniv

Når man ser en japansk nakirikniv, så vil mange danskere tænke, at det er en knivtype, som anvendes til kød. Det er dog ikke kødudskæring, som nakirikniven bruges til.

Den japanske nakirikniv er en grøntsagskniv. Med sit tunge og brede blad, så er nakirikniven helt perfekt til udskæring af grøntsager og især de større grøntsager, hvor man har brug for en større kniv til udskæringen. Nakirikniven er nemlig den perfekte knivtype, når man vil udskære kål, salat og forskellige frugter. Den er fx helt fremragende til at skære meloner med.

Et alternativ til kokkekniven: den japanske santokukniv

Den japanske santokukniv minder utroligt meget om en japansk kokkekniv, og det er der flere grunde til. Santokukniven og den klassiske japanske kokkekniv klarer nemlig flere af de samme opgaver, hvorfor knivene ofte bliver brugt til de samme typer af opgaver.

Det er en smagssmag om man vælger at have begge knive i sit køkken eller blot den ene. Ligesom den japanske kokkekniv er santokukniven nemlig helt eminent til at skære kød, fisk og grøntsager med. Derudover er den perfekt til hakkeopgaver på grund af sit lige blad.

Den knivskarpe japanske brødkniv

Denne knivtype behøver ikke den helt store introduktion, men fortjener alligevel en form for introduktion.

Brødkniven er næsten en uundværlig kniv i køkkenet. Udover at være helt eminent til at skære i brød, så kan den også meget mere. En brødkniv er nemlig en rigtig god knivtype at bruge, når du vil skære frugter, som fx ananas eller vandmelon. Derudover er den også perfekt, når du skal skære en flæskesteg.

Vi har to forskellige brødknive: den japanske brødkniv med skæfte i vandafvisende pakkatræ og denne japanske brødkniv med håndformet skæfte.

En alsidig fileteringskniv: den japanske filetkniv

Den japanske filetkniv er ikke bare en kniv, som man kan bruge til filetering af fisk. Den kan faktisk også bruges til andre opgaver i køkkenet.

Fileteringskniven er naturligvis utrolig god til filetering af fisk eller til at rengøre fisk med, men den kan også sagtens bruges til afpudsning af fx mørbrad. Brug også gerne denne knive til at skære bøffer af et større stykke kød.

På grund af de mange opgaver, som denne knivtype klarer i køkkenet, så ser man også denne knivetype, som en meget alsidig kniv.

En kniv du ikke kan undvære i køkkenet: den japanske utilitykniv

Den japanske utilitykniv er en af de mere anvendte knive i køkkenet. Kniven er en mellemstørrelse imellem en kokkekniv og en urtekniv. Størrelsen på kniven gør, at den kan klare forskellige opgaver indenfor køkkenet.

Denne knivtype er helt perfekt til at skære grøntsager og frugter ud med, såsom peberfrugter, tomater eller kiwier. Derudover er en utilitykniv også rigtig god til pille- eller skrællearbejde. Dette kan indebære at pille eller skrælle løg og hvidlød. Sidst men ikke mindst, så kan utilitykniven også anvendes til at pudse kød af eller skære fisk til med

Den mindste knivtype: den japanske urtekniv

Den mindste af de knivtyper, som du kan komme til at eje, er en japansk urtekniv. Denne knivtype er lille, men stadig en af de mest anvendte og uundværlige knivtyper, du kan have i dit køkken.

En japansk urtekniv er selvfølgelig fantastisk til urter, men den er også rigtig god til alt det pillearbejde, hvor det kræver, at du har en kniv i den ene hånd og en grøntsag i den anden. Derfor har den som udgangspunkt flere funktioner end blot at skære urter. Sidst men ikke mindst, så er urtekniven også perfekt til f.eks. at skære cherrytomater.

 

Relaterede produkter

-15%

Japansk Knivsæt - The Complete Set - Black Series

På lager
2.801,00,-
3.296,00,-
DU SPARER 495,-
-15%

Japansk Knivsæt - The Complete Set - Bright Series

På lager
4.669,00,-
5.494,00,-
DU SPARER 825,-
-15%

Japansk Knivsæt - The Complete Set - Original Series

På lager
3.735,00,-
4.394,00,-
DU SPARER 659,-
shipping
ALTID FRI FRAGT
Lige meget hvad du køber
shipping
RETURRET
100 dages returret på alle ordre
Telefonsupport
09-15 alle hverdage på 25944677
shipping
DAG TIL DAG LEVERING
Hvis du bestiller inden kl. 16 på hverdage
© COPYRIGHT 2021 QKNIVES.DK
Dankort Visa Visa Electron Mastercard Mobilepay
Facebook Instagram Pinterest

PSST! VIL DU HAVE 10% RABAT?


Vi giver 10% rabat på din næste ordre, og så er der også gratis fragt!

WAIT10
×

Vil du besøge Qknives.se?

Det ser ud til, at du er fra Sverige. Skal vi hjælpe dig over på vores svenske webshop?