Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse og dag til dag levering Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid fri fragt og dag til dag levering Altid fri fragt og dag til dag levering

ROCKWELL-SKALAEN - MÅLEENHED TIL AT MÅLE HÅRDHED PÅ KNIVE

 

Hvor hårdt skal knivstål egentlig være, for at man kan betegne det for at være en god kniv? Og hvordan måler man egentlig hårdheden på en kniv?

Typisk måler man stålets hårdhed i HRC, som er en international betegnelse for Rockwell-skalaen, der benyttes til at give karakterer af knives hårdhed. HRC skalaen siger også noget om knivstålets kvalitet, samt af holdbarheden for knivene. 

HVAD ER ROCKWELL-SKALAEN?

Rockwell-skalaen er en international brugt og anerkendt skala, samt den mest anvendte metode til at måle hårdheden af stålet på en køkkenkniv. Den bruges egentlig til at give kniven en karakter, der angiver hvor hårdt stålet er på kniven.

Rockwell-skalaen siger desuden også noget om kvaliteten på kniven, samt hvor god kniven er til at holde på sin skarphed.

HVORDAN MÅLER MAN HÅRDHEDEN PÅ KNIVE?

Der er forskellige kategorier, man opdeler Rockwell-skalaen i, hvor man altid bruger bogstaverne HR, som står for “Hardness Rockwell”, til den først del. Den næste del man tilføjer til skalaen er et bogstav mere, som kan være alt fra A, B, C, D, E, F osv.

Den mest anvendte er dog bogstavet C indenfor køkkenknive, hvorfor alle køkkenknive får en karakter inden for HRC. Karakteren kan ligge på meget forskellige tal. En Europæisk køkkenkniv ligger fx oftest mellem 50 og 55 HRC.

Noget af det bedste knivstål indenfor køkkenknive har en høj hårdhed af stålet, og har derfor også en noget højere HRC. Vores japanske knive er lavet med japansk knivstål, som haren HRC på 62. Vores japanske knives HRC ligger derfor i den høje ende af skalaen.

HVORFOR ER DET VIGTIGT, AT KNIVEN HAR EN HØJ HRC?

Når du vælger køkkenknive, så er HRC’en en af de vigtigste punkter man kan kigge på, fordi det siger meget om hvor god kvalitet stålet på kniven har, samt hvor god kniven er til at forblive skarp.

I vores optik er en høj HRC alfa og omega når du skal vælge køkkenknive i den lidt højere ende af prisskalaen. Køkkenknive med en høj HRC, ligesom vores japanske køkkenknive, har en meget højere hårdhed på stålet, end knive fra mange europæiske mærker.  Det gør at knivene i sidste ende bliver holdt skarpe og funktionsdygtige i længere tid. 

Køkkenknive med en lavere HRC, ligesom en traditionel europæisk kniv, holder ikke sin skarphed i specielt lang tid. Det betyder, at du skal slibe dine knive ofte eller bruge en masse penge på at få professionelle knivslibere til at holde dem ved lige.

HVAD BETYDER ROCKWELL-SKALAEN FOR DINE KØKKENKNIVE?

Rockwell-skalaen fortæller noget om, hvor gode dine køkkenknive er, og hvor lang levetid de har. Så hvis du gerne vil have de bedste køkkenknive med en lang levetid, så skal du gå efter nogle knive med godt knivstål, og med en høj HRC.

En høj HRC på køkkenknivene giver en meget længere levetid, og knive i en rigtig god kvalitet.

Med vores japanske køkkenknive får du faktisk nogle knive, som holder hele dit liv. Dog forudsætter det selvfølgelig, at du ikke mishandler dine knive, og sørger for at passe og pleje dem med gode slibesten og strygestål. 

 

Relaterede produkter

-10%

Japansk Knivsæt - The Basic Set - Black Series

1.528,00,-
1.698,00,-
DU SPARER 170,-
shipping
ALTID FRI FRAGT
Lige meget hvad du køber
shipping
RETURRET
100 dages returret på alle ordre
Telefonsupport
09-15 alle hverdage
shipping
DAG TIL DAG LEVERING
Hvis du bestiller inden kl. 16 på hverdage
© COPYRIGHT 2021 QKNIVES.DK
Dankort Visa Visa Electron Mastercard Mobilepay
Facebook Instagram Pinterest

PSST! VIL DU HAVE 10% RABAT?


Vi giver 10% rabat på din næste ordre, og så er der også gratis fragt!

WAIT10