Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse og dag til dag levering Altid gratis fragt uanset ordrestørrelse | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Altid fri fragt og dag til dag levering Altid fri fragt og dag til dag levering

Vedligeholdelse af slibesten

Selvom det lyder meget mærkeligt, så er det faktisk vigtigt, at du vedligeholder dine slibesten. Ja, det lyder underligt, at du skal vedligeholde de slibesten, som du bruger til at slibe og vedligeholde dine knive med, men det er utroligt vigtigt for at få de bedste resultater, når du sliber dine knive. 

I takt med, at du bruger dine slibesten, så vil der lige så stille forsvinde materiale fra overfladen, så den med tiden bliver ujævn. Og hvis du sliber dine knive på en ujævn overflade, så vil sliberesultatet også blive ujævnt.

Derudover så absorberer overfladen på slibestenen også de mikroskopiske metalrester, som automatisk bliver aflagret fra dine knive, når du sliber dem. Det er også derfor, at din slibesten bliver misfarvet på overfladen. Og fordi overfladen på din slibesten absorberer disse mikroskopiske metalrester, så får du faktisk også et dårligere sliberesultat, da overfladen på slibestenen bliver mindre effektiv.

Derfor er det en god ide at bruge en afrettersten til at vedligeholde dine slibesten.

Hvad er en afrettersten?

En afrettersten er et tilbehør til din slibesten. Den kan med andre ord ”afrette” din slibesten, så overfladerne på stenen bliver helt lige igen.

Det er svært at sige, hvor ofte det er nødvendigt at afrette din slibesten, men et godt råd herfra er at kigge lang stenens overflade. Hvis den ser ujævn ud ved det blotte øje, så er det bedre at få slibestenen afrettet.

Du kan også anvende en helt lige eller flad genstand, såsom en lineal til at vurdere om slibestenen er ujævn. Læg genstanden på midten af stenen. Hvis der er luft under den lige/flade genstand, så trænger stenen til at blive afrettet.

Sådan bruger du en afrettersten

VIGTIGT! - Du må kun bruge din afrettersten på din slibesten og ikke på dine knive.

1. Tegn to stiplede linjer på din slibesten fra det ene hjørne af stenen til det modsatte, således de to linjer danner et kryds på midten.

2. Læg derefter din slibe- og afrettersten i vand i ca. 3-5 minutter. Begge sten skal være helt dækket af vand.

3. Placer dernæst din slibesten på den gummikant, der fulgte med din slibesten, da du købte den.

4. Begynd så at “slibe” overfladen på din slibesten med afretterstenen i cirkulære bevægelser. Du skal slibe med den side af afretterstenen, som har de diagonale ridser i overfladen.

5. Når de stiplede linjer, som du har tegnet, er væk, så er du færdig med at afrette din slibesten, og den er nu jævn igen. Sørg for at holde både slibestenen og afretterstenen våde under hele slibningen.

 

Relaterede produkter

shipping
ALTID FRI FRAGT
Lige meget hvad du køber
shipping
RETURRET
100 dages returret på alle ordre
Telefonsupport
09-15 alle hverdage på 25944677
shipping
DAG TIL DAG LEVERING
Hvis du bestiller inden kl. 16 på hverdage
© COPYRIGHT 2021 QKNIVES.DK
Dankort Visa Visa Electron Mastercard Mobilepay
Facebook Instagram Pinterest

PSST! VIL DU HAVE 10% RABAT?


Vi giver 10% rabat på din næste ordre, og så er der også gratis fragt!

WAIT10
×

Vil du besøge Qknives.se?

Det ser ud til, at du er fra Sverige. Skal vi hjælpe dig over på vores svenske webshop?