Vi sender hver dag inden kl. 16.00 | Altid gratis levering uanset ordrestørrelse | Personlige betjening på 25944677 mellem 08 og 22 under black week
Personlige betjening på 25944677 mellem 08 og 22 under black week
Altid gratis levering
100 dages returret
0,00 kr.

Køb brødkniv hos os og vær sikker på, at du får kvalitet!

 

Sådan vælger du den rigtige brødkniv til dig

Hvilken brødkniv skal jeg vælge? Det er en vigtig beslutning, da en god brødkniv til køkkenet kan gøre hele forskellen, når det gælder om at skære brød, meloner eller andet i skiver. Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge en brødkniv. F.eks. typen af blad, ergonomisk skæfte, bladets størrelse og form samt knivens vægt og balance. Læs videre nederst (efter produkterne) for at få tips til, hvordan du vælger den rigtige brødkniv til dig!

Læs mere
4 produkter fundet
Filtrer produkter
Højeste pris:
100 kr.
Mærker
Kategorier

Hvad du skal kigge efter, når du køber en brødkniv

Når du skal vælge en brødkniv, er der nogle få ting, du skal kigge efter:

  1. Klingetype: En savtakket brødkniv er eksempelvis bedst til at skære brød med hård skorpe, da den giver dig et rent snit uden at knuse brødet.
  2. Bladets størrelse og form: Et bladlængde på en brødkniv bør være mindst 18 cm langt og kan have en lige-, en buet- eller afrundet form.
  3. Knivens vægt og balance: Dine knive skal føles velafbalanceret i hånden, og må ikke være for tung eller for let.

 

En classic brødkniv eller en bølgetakket brødkniv?

Der findes to hovedtyper af brødknive: Den savtakkede brødkniv (altså, en helt classic brødkniv) og den bølge-takkede brødkniv.

En classic brødkniv er den savtakkede brødkniv, der har tænder på bladet, som hjælper med at gribe fat i brødet og lave et rent snit. Ikke-savtakkede, men bølge-takkede, brødknive har et mere glat knivblad og kan bruges til at skære brød med ikke hårde skorper.

Skal du skære brød med hårde skorper, er det derfor godt at gå efter en savtakket brødkniv. Men skal du skære fødselsdagsboller, kan en med bølgetakker være rigtig fin, da er mere skånsom for brødet.

 

Bladets størrelse og form

Når du vælger en brødkniv til køkkenet, bør du som sagt vælge en med en bladlængde, der er mindst 18 cm langt. Bladet bør også være helt lige, så det nemt kan skære gennem brødets skorpe. Dette sikrer den bedste brugervenlighed på dine knive til brød og gør brugeroplevelsen god.

 

Brødknivens vægt og balance

En brødkniv skal føles afbalanceret i din hånd og må ikke være for tung eller for let. Vægten og balancen på brødknive er vigtig af flere grunde:

For det første påvirker det brødknivens komfort i hånden. En velafbalanceret brødkniv vil føles behagelig at holde og vil ikke trætte din arm.

For det andet påvirker det præcisionen af dine snit. En velafbalanceret kniv vil være lettere at kontrollere, og vil hjælpe dig med at lave rene, præcise snit.

Endelig påvirker det den hastighed, hvormed du kan skære. En velafbalanceret kniv vil bevæge sig lettere gennem brødet, hvilket gør det hurtigere og lettere, når du skærer i skiver.

Carbon stål i brødknive

Carbonstål er en type stål, der består af jern og carbon. Det er et populært valg til fremstilling af brødknive, da det er skarpt og holdbart. En brødkniv af carbonstål kan slibes til en fin kant, og er mere modstandsdygtige over for korrosion end andre typer stål.

 

Ergonomisk håndtag på brødkniven

Et godt ergonomisk håndtag på en brødkniven er vigtigt, da det vil mindske belastningen på din arm og hånd. Derfor kan du finde et godt ergonomisk greb på vores brødknive. Det er også vigtigt, at håndtaget er fremstillet af et materiale, der er modstandsdygtigt over for korrosion.

 

Vores Brødknives håndtag af sycamoretræ er behagelige at gribe om, og giver brugeren et godt ergonomisk greb. Sycamore træ er en type hårdttræ, der ofte bruges til at fremstille skærebrætter og knivskafter. Det er et populært valg, fordi det er holdbart og modstandsdygtigt overfor fugt.

 

Sycamore træ kommer fra sycamore træet, som er hjemmehørende i Nordamerika. Træet er hårdt og tætkornet, hvilket gør det til et godt valg til knivskæfter. Sycamoretræ er også modstandsdygtigt overfor råd.

 

Vi sælger også brødknive med skæfte lavet af Packwood. Packwood er en træsort, der ofte bruges til at lave knivskafter. Det er et godt valg, fordi det er holdbart og modstandsdygtigt overfor fugt. En brødkniv med et skæfte af Packwood har også et godt greb, hvilket gør det behageligt at holde kniven.

De bedste brødknive på markedet i dag

Hos Qknives sælger vi kun knive i høj kvalitet, og det er selvfølgelig ingen undtagelse for vores brødknive. Vi går meget op i høj kvalitet, komfort og selvfølgelig pris. Derfor har valgt ikke at have det største udvalg, men til gengæld et udvalg med nogle af de bedste brødknive på markedet.

Brødknive i 67 lags høj kvalitets-carbonstål

Brødknivene er lavet i 67 lags høj kvalitets-carbonstål, hvilket sikrer dig, at din næste brødkniv ikke bare er endnu en kniv. Dette gør, at netop disse har en utrolig høj hårdhed på hele 62 HRC, som i bund og grund betyder, at din nye brødkniv er mere modstandsdygtigt over for korrektion. Hvilket på godt gammeldags dansk betyder, at din kniv holder sin skarphed i længere tid ad gangen, end hvad en normal brødkniv ville have gjort. Normale brødknive fra Europa har normalt en HRC på mellem 50 og 55. Derfor ligger vores brødknive med en HRC op 62 noget over de normale knive.

Brødknive fra to forskellige serier

Vi har to forskellige brødknive, som begge kan det samme, men stadig er forskellige. Fælles for begge brødknive er dog, at de er lavet i 67 lags højkvalitets-carbonstål, dog er der ret stor forskel på resten.

Vores brødkniv fra Original Series er lavet med et lige rundt skæfte lavet i pakkatræ, og har et udseende på stålet som ser mere råt og ”hamret” ud.

Derimod er vores brødkniv fra Bright Series lavet med et skæfte i som er håndformet og lavet i sycamore-træ. Dette gør, at kniven ser lidt mere levende ud. Derudover er stålet på brødkniven i Bright Series og slebet glat, så den har et markant anderledes udseende end brødkniven fra Original Series. Derfor er der ikke forskel på selve kvaliteten af knivene, men det er derimod en smagssag, når det kommer til valg af brødkniv.

 

Hvad er Damaskus-metoden og HRC?

Damaskus-metoden er en type knivfremstilling, der stammer fra Japan. Den går ud på at lægge forskellige typer stål sammen og derefter smede dem til en kniv. Det kunne eksempelvis være damaskusstål og rustfrit stål. Dette giver en kniv med et skarpt, holdbart blad, der også er modstandsdygtigt over for korrosion.

HRC, eller stålets hårdhed, er en anden faktor, du skal overveje, når du vælger en brødkniv. Jo højere HRC-værdi, jo hårdere er stålet, og dermed har man et stærkt knivblad.

En HRC-værdi på 62 betyder, at stålet er hårdt nok til at holde en skarp kant, men også fleksibelt nok til at kunne tåle daglig brug. En kniv med en HRC på 62 og 67 lag stål er særdeles god, fordi den så holder sin skarphed, gør bladet mere holdbart og også mere modstandsdygtig overfor korrosion.

 

Sådan vasker du din brødkniv

En brødkniv skal vaskes i hånden med varmt sæbevand. Sørg for at skylle dem godt og tørre dem grundigt, inden de opbevares. En brødkniv bør ikke vaskes i opvaskemaskinen, da dette kan beskadige bladet.

Knive kan blive beskadiget i opvaskemaskinen af flere årsager. En af grundene er, at de høje temperaturer i opvaskemaskinen kan få bladet til at skævvride eller knække. En anden grund er, at det høje vandtryk kan beskadige knivens skær. Endelig kan det rengøringsmiddel, der bruges i opvaskemaskinen, beskadige bladet.

 

Vask derfor din brødkniv i hånden for at undgå skader.

 

 

Sådan opbevarer du din brødkniv bedst

Når du opbevarer din brødkniv, skal du sørge for, at de opbevares på et sikkert sted, hvor de ikke bliver beskadiget. Det er også vigtigt at opbevare dem væk fra børn og kæledyr.

Den rigtige måde at opbevare din brødkniv på er ved at hænge den op på på en knivmagnet til væggen.

 

Sådan bruger du en brødkniv korrekt, uden at ødelægge brødet.

En brødkniv er nemme at bruge, men der er et par ting, du skal være opmærksom på:

  1. Skær altid med en sav bevægelse i stedet for at forsøge at skære gennem brødet på én gang.
  2. Forsøg ikke at skære gennem skorpen med spidsen af din brødkniv - brug i stedet den savtakkede del af bladet.
  3. Begynd i enden af brødet og arbejd dig mod midten.
  4. Brug et brødbræt eller et skærebræt for at beskytte dine bordplader mod ridser.

Ofte stillede spørgsmål angående brødknive

 

Kan man slibe en kniv med bølgeskær?

Ja det kan man godt. Men vi fraråder at man sliber sin brødkniv. De bølgede skær på kniven gør det ekstremt svært at slibe, da man nemt kommer til at gøre mere skade end gavn. Derfor anbefaler vi, at man køber en ordentlig brødkniv. Køb brødkniv hos os og vær helt sikker på, at du får en kvalitets brødkniv.

Hvis du absolut ønsker at få slebet din brødknive, bør du søge til en professionel knivsliber, der har det fornødne værktøj til den kompliceret opgave.

Hvor mange grader skal en kniv slibes i?

Vores brødknive skal slibes i en 15 graders vinkel. Det sikrer, at bladet er skarpt og let kan skære igennem brødet.

 

Kan jeg bruge en slibesten til at slibe min brødkniv?

Nej, vi fråder at bruge slibestenen til at slibe din brødkniv. Skal du have slebet din brødkniv, bør du søge til en professionel knivsliber, som har det helt rette værktøj til denne meget kompliceret opgave.

Hvad er den bedste måde at opbevare en brødkniv på?

Den bedste måde at opbevare en brødkniv på er ved at hænge kniven på en knivmagnet til væggen eller putte den i en skede. En skede er et slags dæksel til knivens blad. Den beskytter bladet og forhindrer det i at blive sløvt.

En knivmagnet til væggen er en magnet, man fastsætte på sin væg, så knivene kan hænge på den. Dette forhindrer dem i at blive beskadiget, og det frigiver noget plads i skuffen eller på bordet.

 

Hvad er ergonomisk skæfte (ergonomisk greb)

Et ergonomisk håndtag er en type håndtag, der er designet til at passe til din hånds naturlige form. Det gør det mere behageligt at holde det og mindsker risikoen for skader.

Hvad er fordelene og ulemperne ved carbonstål og rustfrit stål?

Knive i carbon stål er gode til at skære med, fordi de har en skarp kant. Brødkniven i rustfrit stål er mindre tilbøjelige til at ruste, men knive i rustfrit stål er ikke lige så skarpe som knive af carbonstål.

 

Vores brødknive er fremstillet i en perfekt blanding mellem carbonstål og rustfrit stål. I de 67 forskellige lag stål, som knivene er smedet af, er der både damaskus stål og rustfrit stål. Dette giver et knivblad, som holder skarpheden i lang tid, og er modstandsdygtig overfor rust.

 

Spørgsmål angående brødknive

Har du nogle spørgsmål om valg af kniv, må du endelig ikke tøve med at kontakte os. Kniven er et af de vigtigste redskaber i et køkken, og derfor skal man vælge rigtigt!

 

Vi elsker at tale med vores kunder om køkkenknive. Vi deler oplysninger om diverse metoder til at slibe køkkenknive, rengøring af køkkenudstyr, men også den helt generelle snak om, hvilke køkkenknive, der eventuelt mangler i din husholdning.

Ingen varer
Subtotal
0 kr.
Rabatkode
-0,00 kr.
Fragt
Gratis
Total
0,00 kr.
Heraf moms:
0,00 kr.
Betal nemt på Qknives.dk Betal nemt på Qknives.dk Betal nemt på Qknives.dk Betal nemt på Qknives.dk Betal nemt på Qknives.dk
Indkøbskurv
Qknives.dk
0,00 kr.
Kontaktoplysninger
Bruges til at sende opdateringer vedrørende din ordre
Fulde navn
Telefon
Leveringsoplysninger
Hvor skal vi sende pakken hen?
Adresse
Postnr
By
Vælg fragt
Vælg betaling