Den store udgave af kokkekniven. Denne gyuto kokkekniv er endnu større end den normale størrelse, som vi sælger. Den er lidt længere og dermed også lidt tungere. Når det kommer til redskaber i køkkenet, så er gode køkkenknive naturligvis et af de vigtigste stykker værktøj. Uden en god kokkekniv ville man nærmest ikke kunne lave noget mad. Her er en kokkekniv selvfølgelig den vigtigste køkkenkniv, som du kommer til at eje. Med sin store alsidighed, så kan kokkekniven klare mere eller mindre alle opgaver, som den bliver udsat for i et køkken. Med en god og skarp gyuto kokkekniv, kan du nemlig både klare grøntsagerne og kødet. Derfor mener vi også at det er den vigtigste kniv, som er i et køkken.
Vi nævnte ovenfor at kokkekniven var en utroligt alsidig kniv, faktisk den mest alsidige køkkenkniv, som man kommer til at have i sit sortiment. Denne kokkekniv som er længere end normalt er naturligvis lige så alsidig som en kokkekniv i normal længde. Den er dog lidt tungere og mindre “handy” end den almindelige kokkekniv. Tilgængæld gør den ekstra længde, at du kan skære endnu større grøntsager og kødstykker ud end med den almindelige kokkekniv.
Med den store udgave af vores gyuto kokkekniv fra vores Rose serie, så er du sikker på at du kommer til at blive en mesterkok i eget hjem. Selv med sit lange blad, så ligger den godt i hånden, og den kan nemt klare alle de forskellige opgaver i køkkenet. Faktisk så hjælper det lange blad af og til når det kommer til udskæring af større stykker kød.
Med denne gyuto kokkekniv fra vores Rose serie, så får du altså ikke bare en helt almindelig kokkekniv. Du få en ekstra lang kokkekniv, som udover at være lavet i kvalitetsmaterialer også er lavet i samarbejde med en industriel designer og michelin-kokke. Derfor er der også både fokus på både æstetik og funktionalitet. Det vil vi komme endnu mere ind på nedenunder.
Knivserien er lavet i tæt samarbejde med den danske industrielle designer Frederik Kiersgaard Lund. Fokusset for denne knivserie har været at gøre kniven så funktionel og behagelig at bruge i køkkenet som muligt, men på samme tid også have et flot og minimalistisk design, som kan passe ind i alle slags hjem.
Processen har været lang, og har hele tiden været en dialog mellem vores madglade fagfolk og Frederik, for at skabe det mest optimale og ergonomiske produkt. Med skæftets bløde kurve og udformning lægger kniven sig helt perfekt i din hånd, hvilket giver dig kontrol over kniven. Kombinationen af et knivblad som er ekstremt skarp, og et ergonomisk lækkert skæfte så har vi skabt en kniv, som er perfekt til både hjemmekokken og Michelin kokken.
Derfor er kokkeknivens materiale også fra øverste hylde. Udover sit flotte og funktionelle design så har vi også skabt en kniv som holder i generationer. Vi mener nemlig at man skal kunne have sine knive i en livstid.
Knivens blad er lavet af 67 lags stål med en kerne af VG-10 stål og har en HRC på 62 ifølge Rockwell-skalaen (måleenhed for knivens kvalitet). Sidste men ikke mindst er kniven lavet i et flot, og mørkt palisander træ, som er utroligt slidstærkt samt lækkert at holde ved.