Santoku kniven er måske en lidt mærkelig størrelse for nogen. Vi plejer at sige, at det er en hybrid mellem en kokkekniv og en nakiri kniv. Årsagen til det ligger i at, den kan klare mange af de samme opgaver som begge både kokkekniven og nakiri kniven. Dog er santoku kniven den japanske udgave af en kokkekniv. Derfor finder man ofte en sammenhæng mellem disse to knive. Den kan nemlig klare mange af de samme skæreopgaver, som en almindelig kokkekniv kan. Derudover er santoku kniven ekstremt god til opgaver, hvor det kommer til at hakke og snitte, ligesom nakiri kniven også er.
Når det kommer til at bruge en god køkkenkniv, så er det vigtigt at kniven er ergonomisk og at funktionaliteten er i top. Derfor er alle vores knive i Rose knivserien lavet i samarbejde med en dygtigt industriel designer. Dette gør, at vi ikke bare har udviklet en santoku kniv, hvor ergonomien er i top, men også funktionaliteten. Derfor er vores Rose knivserie også designbeskyttet, hvilket vidner om, at vi har udviklet en knivserie som ikke er set på markedet før.
I samarbejde med dygtige michelin kokke, som bl.a. Michael Nørtoft, har vi udviklet santoku kniven til at være den perfekte hybridkniv til både at hakke, snitte og skære.
Derfor ved vi også at vores santoku kniv, og de andre knive i vores serie bliver brugt på daglig basis af dygtige kokke i det professionelle køkken. De dygtige kokke har været inde og være med til at afprøve og stressteste knivene, så vi er 100% sikker på at alt spiller. Der har især været stor fokus på at skarpheden og grebet på kniven lever helt op til deres forventninger ved gode køkkenknive.
Når der er lagt hårdt arbejde i udviklingen af en kniv, så kræver det selvfølgelig også, at materialerne bliver valgt herefter. Derfor er denne santoku kniv selvfølgelig lavet i materialer af rigtig høj kvalitet. Først og fremmest er bladet lavet i høj kvalitets stål, som kan blive utroligt skarp, men på samme tid rustfrit og robust. Nærmere betegnet er den lavet i 67 lag stål med en kerne af VG-10 stål, som ofte er kendetegnet for knive af høj kvalitet. Dernæst er skæftet lavet i mørkt palisandertræ (Rosewood), hvilket er en træsort som er perfekt til knivskæfter pga. dets ekstreme hårdhed. Træet har en lækker mørk farve, og er utroligt slidstærk samt lækkert at holde ved under brug.